Może jest jakiś przelicznik? Ile trzeba dostarczyć weglowodanów na 1kg masy ciała aby zacząć tyć. Jak bym znał taka zależność to można było by wyliczyć mniej więcej i zobaczyć czy da to efekt. A co myślicie o suplementach?
A co do sosów ? to dzięki za sugestie, skorzystam...zwłaszcza że bardzo lubuę:D
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 8849
Wysłany: Wto 08 Kwi, 2008 19:14
donpedro9, witaj, według mnie aby przytyć powinieneś zwiększyć ilość spożywanych węglowodanów i zwiększyć kaloryczność posiłków,jeśli chodzi o tłuszcze to uważam że przesadzać nie możesz bo to mogłoby odbić się w przyszłości na twoim zdrowiu ,możesz pozwolić sobie np, na orzeszki , które mają dużo kal,i zawierają zdrowy tłuszcz,gdzieś czytałam o diecie na przytycie,jak znajdę chwilę to poszukam :-D a tym czasem to ci zazdroszczę beztroskiego jedzenia
Poczytałem sobie troche to forum i zrobiłem rozpiskę diety na przytycie. Dodatkowo zwiększyłem częstotliwość spożywania posiłków. Zacznam od dzisiaj . Będę na bierząco relacjonował efekty. Jak ktos jest zainteresowany konkretami proszę śmiało pytać :D
Pomogła: 24 razy Wiek: 41 Dołączyła: 13 Maj 2007 Posty: 11832
Wysłany: Sob 12 Kwi, 2008 18:35
donpedro9 napisał/a:
Jak ktos jest zainteresowany konkretami proszę śmiało pytać :D
jestem i tak np. przykładowy jadłospis na przytycie ,na jeden dzień (jak to wygląda z drugiej strony)
no i przygotowanie jedzonka ,jak sobie radzisz?
będę zaglądać i patrzeć ,jak Ci idzie,powodzenia
Postaram się to tutaj przepisac i ogarnąć do jutra, proszę o chwilę cierpliwości. Dzisiaj kończę pierwszy dzien i delikatnie mówiąc czuję się "wzdęty" ale cóż idę wg obranej drogi dalej .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum