Pomogła: 11 razy Wiek: 34 Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 6112
Wysłany: Sro 07 Mar, 2007 20:04 rower stacjonarny
Mam pytanie , na jakie partie ciała działa jazda na rowerze stacjonarnym ? Wiem , że na pewno na nogi a co z resztą? Czy ktoś może ćwiczył na takim rowerku i jakie były efekty?
Pedałuję codziennie 30-40 minut czy to nie za mało?
[ Dodano: Pon 12 Mar, 2007 21:38 ]
Czyżby nikt nie miał doświadczenia na rowerze stacjonarnym
Wydaje sie że odpowiedno długo a jaki dystans pokonujesz w ciągu tego czasu:> mierzyłas puls:> pamietajmy ze przez pierwsze 20minut wydalamy wode później leci tłuszczyk:P
tu pojawi Ci sie optymalny puls jaki masz !! wiec troszke jakby byl mocniejszy bedzie bardzo dobrze:) a podkrecasz raz na jakis czas cos tepo:> chodzi mi czy od pierwszego dnia od ktorego jezdzisz robisz zawszwe w granicach 18 czy co jakis czas wiecej:>
Pomogła: 4 razy Wiek: 25 Dołączyła: 21 Mar 2007 Posty: 4053
Wysłany: Pon 26 Mar, 2007 16:26
no więc po pierwszym dniu cwiczeń boli mnie d**** jak by nie to to jeszcze bym troche pojeździła a w sumie jeździłam 45 min może jutro będzie lepiej chociaż znając życie to jutro wcale na d*** nie spoczne
Pamietajcie ze niby jest udowodnione ze dopiero po 20minutach organizm zaczyna palic tluszczyk:) a rowerek extra sprawa sam neimam ale staram sie przynajmiej raz na tydzien zrobic z 40km u kumpla :) polecam
_________________ Bo Każdy z Nas ma Cel
Ostatnio zmieniony przez pumba124 Pon 26 Mar, 2007 19:19, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 11 razy Wiek: 34 Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 6112
Wysłany: Pon 26 Mar, 2007 19:18
Sabinko ja przez pierwsze kilka dni jeździłam po 20 - 30min. teraz codziennie staram się 40 – 50 min. ale nie przekraczam tego czasu , nie tyle ze mi się nie chce co nie mam czasu. Co do efektów to 19.02.- 73 kg. a dzisiaj 66,5kg :-D . oczywiście nie przekraczam dziennie 1000kal. No chyba raz było 1100 , zauważyłam , ze łydki mi wyszczuplały i spodnie na biodrach i pupie są luzniejsze , myślę że to od rowerka
nic chyba tak nei spala tluszczu jak rowerek a do tego komfort jazdy ogladac film i jechac az milo a do tego wzmacnianie nog i miesni fajan sprawa:) moze ktos pozyczy:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum