O Boże. Te ćwiczenia podane w pierwszym poście sprawiły, że jestem wyczerpana. Nie dałam rady zrobić aż 25 powtórzeń! Musiałam się zatrzymywać co 4 ;(. Co mi radzicie?
Jeślinie dasz rady robić więcej to przez pierwsze dni porób tylko te cztery powtórzenia a potem spróbuj zwiększyć ilość powtórzeń. Wydaje mi się, że tak będzie najlepiej. Po jakimś czasie dojdziesz do tego że dwadzieścia pięć powtórzeń to będzie dla Ciebie pestka.
Wielkie dzięki. Strasznie się dziś zdziwiłam, bo okazało się, że przy mojej wadze śpiąc 8 godzin na dobę spalam czterysta czterdzieści ileś kalorii . Tyle samo co godzinka na rowerze, więc super! Nakłaniam wszystkich do długiego spania!
A ja mogę, bo mam wakacje. Według was powinnam biegać na bieżni co 2 dni czy codziennie?
Co do brzuszków, to ja miesiąc temu byłam tak zdesperowana tym plackiem, że robiłam 150 dziennie, tzn. 50 brzuszków 3 razy dziennie.
Oo podziwiam za te 150 brzuszków. Mi kręgosłup boli gdy robię dużo brzuszków... Dzisiaj znalazłam w internecie ciekawe ćwiczonka i robiłam różne wygibasy przez ponad pół godziny.. To wystarczy?
Ostatnio dostałam od mojego trenera z siaty{pracuje również w klubie fitness} informacje, że brzuch mimo bólu przestaje po 25 brzuszku reagować mięśniami. Więc nie katujcie się robiąc na raz 50-10 brzuchów. Dziennie wystarczą 3 serie po 25. ;))
Pomogła: 16 razy Wiek: 38 Dołączyła: 13 Maj 2007 Posty: 7217
Wysłany: Sro 06 Sie, 2008 21:36
ktoś u nas kiedyś pisał też ,że spalanie prawdziwe zaczyna się dopiero po półgodzinie treningu ,i co potem to tylko nasz zysk ,nie pamiętam nawet ,gdzie tego szukać ,bo to dawno bardzo było,w tamtym roku chyba
Pomogła: 3 razy Wiek: 32 Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 1710 Skąd: Wrocław
Wysłany: Sob 09 Sie, 2008 11:49
shashua napisał/a:
że spalanie prawdziwe zaczyna się dopiero po półgodzinie treningu
Ano taka prawda...tak samo jeśli chodzi o brzuch. Nie ma co trenować mięśnie jeśli mamy fałdę tłuszczu bo ćwiczenia brzucha nie spalą nam tego. Dopiero po aerobach, jak zejdzie tłuszczyk warto zadbać o mięśnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum