Pomogła: 1 raz Wiek: 19 Dołączyła: 01 Sie 2008 Posty: 144
Wysłany: Nie 17 Sie, 2008 12:13 ćwiczenia na boczki.
Witam. ;)
W sumie nie mam większych problemów z figurą, ale już kilka lat temu zauważyłam, że tłuszcz odkłada mi się po boku brzucha, tworząc tzw. boczki. Może nie są one strasznie widoczne, ale mnie przeszkadzają i chciałabym wiedzieć w jaki sposób mogę się ich pozbyć.
Wysłany: Nie 05 Paź, 2008 20:03
Dziewczyny! Odnalazłam złoty środek na boczki!
Oto mój mały zestaw ćwiczeń, które wykonuję od dwóch miesięcy.
Efekty już są i to nie byle jakie. :))
Codziennie:
- robię co najmniej 100 brzuszków (czasem więcej, ale nigdy mniej)
- kręcę co najmniej 20 min. hula hop. (10 min. w prawo, 10. w lewo)
- kilka minutek gimnastyki, czyli rozciąganie, skłony w bok, ruchy bioder, jakieś podrygiwanie do muzyki.
Do tego jeszcze "brzuszki", kiedy jesteś przekręcona na jeden bok, ręce za głową, łokcie jak najszerzej i skośne brzuszki - uwielbiam je robić, bo nie sprawiają mi trudności. :D
W tej pozycji trzeba podnosić nieco tułów, konkretnie łopatki.
Wysłany: Wto 07 Paź, 2008 16:25
Gabba napisał/a:
Do tego jeszcze "brzuszki", kiedy jesteś przekręcona na jeden bok, ręce za głową, łokcie jak najszerzej i skośne brzuszki - uwielbiam je robić, bo nie sprawiają mi trudności. :D
W tej pozycji trzeba podnosić nieco tułów, konkretnie łopatki.
Pomogła: 1 raz Wiek: 25 Dołączyła: 15 Sie 2008 Posty: 829
Wysłany: Sro 08 Paź, 2008 16:38
jest tez taki przyrzad do cwiczen "twister" czy jakos tak i niby dobrze robi na boczki... kiedys sie przymierzalam do kupna ale jakos tak mi z glowy wylecialo a pozniej to zapomnialam ze to chcialam... ale na alegro juz za 30zl mozna kupic
Wysłany: Sro 08 Paź, 2008 17:19
buziaki444, tak, tak... słyszałam. :))
jedyne, co mnie zniechęca to to, że trzeba kręcić czymś tam i wydaje mi się, że takie coś szybko by mi się znudziło. ale na imprezę, w towarzystwie naprawdę dobra zabawa.
Bardzo nieskomplikowanym a nad wyraz skutecznym przyrządem, który pomaga pozbyć się "boczków" jest hula hop. Kręcenie wymaga trochę wprawy, ale za to zabawa przy ćwiczeniach jest przednia no i wszystko to naprawdę działa :)
Ja chodzę na fitness do klubu , tam mają takie fajne hula-hop z metalowymi kulkami , które podczas kręcenie redukują cellulit (takie 2 w 1 ) a na brzuch fajne są jeszcze ćwiczenia na takich wielkich piłkach , polecam !
Witam
Ja też mam problem z boczkami. Ćwiczyć uwielbiam i chodzę regularnie na aerobik. Podpytałam ostatnio moją instruktorkę o najlepsze ćwiczenia na te boczki i zasugerowała mi takie:
Leżysz na boku i dotykasz łokciem biodra podnosząc lekko tułów. To ćwiczenie jest bardzo łatwe i przyjemne a co najważniejsze - skuteczne. Polecam.
A skośne brzuszki też dają efekty, ale organizm zaczyna spalać tłuszcz dopiero po pół godzinnym ruchu. Dlatego najpierw dobrze jest zrobić sobie rozgrzewkę, a dopiero potem skoncentrować się na spalaniu tłuszczyku.
Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum