Wszystko obrać, pokroić, zalać 1,5 l zimnej wody i ugotować. Pod koniec wrzucić kostkę warzywną (byle nie żaden bulion).
Pić do oporu, ile się chce. Można warzywa zmiksować i jeść taką niby zupę doprawioną cytryną i posypaną natką pietruszki. Można zjeść ugotowane warzywa, albo zrobić sobie z nich sałatkę. Można pić na ciepło albo na zimno. Można modyfikować ilości warzyw np. nie muszą być to koniecznie 3 cebule, mogą być dwie. Ważne żeby były wszystkie te warzywa z listy.
A tu przepis na drugi sikacz owocowy:
2 jabłka,
1 cytryna,
natka pietruszki
Owoce zmiksować w sokowirówce, wlać 1,5 litra wody, wsypać do tego natkę i pić cały dzień zamiast wody.
Podobno bardzo pomaga. To przepis od mojej diet. ale ja go jeszcze nie wypróbowałam na sobie.
Pomogła: 16 razy Wiek: 38 Dołączyła: 13 Maj 2007 Posty: 7207
Wysłany: Czw 31 Lip, 2008 12:26
wkleję tu przepis na ocet jabłkowy Magdziołka i jak go pić -żeby każda znalazła jak potrzebuje
Kilka jabłek trzeba wymyć i pokroic razem z gniazdami i skórką,wrzucic do słoja i zalać przegotowaną wodą na 1 szkl. przeg. wody 1 łyżka cukru przykryć ściereszką i odstawic na ok. 3 tygodnie.
Jak przestanie się burzyć mam zlac w butelki (przecedzić) i przechowywac w chłodnym miejscu.
Jeśli chodzi o picie na poprawe metabolizmu to czytałam taki przepis:
dwa razy dziennie przed posiłkiem szklanka ciepłej wody 1 łyżka miodu- to rozpuścić i dodać 1 łyżkę octu jabłkowego.
Pomogła: 3 razy Wiek: 26 Dołączyła: 13 Mar 2007 Posty: 3390 Skąd: łódzkie
Wysłany: Sob 02 Sie, 2008 07:56
Ja już pisałam, ale się powtórzę, że zrobiłam ten ocet kiedyś i dostałam takiej okropnej wysypki, wykwity na całym ciele, nogi, ręce, swędziało okropnie, że rady nie dawałam..
O tak mi wyszedł ocet robiony samemu..
Piłam tę miksturę kiedyś bardzo długo, ale tylko na kupnym occie.. <czego ja nie robiłam dla schudnięcia>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum