Wysłany: Sro 12 Sie, 2009 15:27 Misz masz z parówek
Nie pamietam proporcji bo zgubiłam przepis więc piszę na oko zreszta ja też go zawsze tak robiłam
-0,5kg parówek cienkich
-0,5 kg cebuli
-ketchup pikantny
-sól, pieprz
Parówki kroimy na pół połówki na pól ale wzdłóż i potem kroimy w cienkie paseczki wrzucamy na olej i smazymy (paseczki mogą sie pozwijać).Cebulę kroimy na pół i w cienkie paseczki wszystko mieszamy razem dodajemy przyprawy do smaku i chwilę gotujemy.
Ale zawile napisałam mam nadzieję że coś zrozumiecie .Danie dobre na obiad kolację a na wizyty znajomych
Smacznego
Pomogła: 7 razy Wiek: 28 Dołączyła: 21 Mar 2007 Posty: 9863
Wysłany: Sro 12 Sie, 2009 15:30
Kama36, super przepis
nie wiem czy gdzieś już było o parówka zapiekanych z serem
grubą parówke nacinamy wciskamy w otwór żółty ser i zapiekamy w piekarniku
Pewnie można pokombinować z pieczarkami ale musiały byście widzieć minę gości jak mówię im co jedzą swego czasu robiłam to często i własnie dzis przypomniało sie Sławkowi chyba zrobie w sobotę a jak zrobie to wstawie zdjątko
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 8848
Wysłany: Sro 12 Sie, 2009 15:47
Kama36 napisał/a:
na pół i potem te połówki w cienkie paseczki moze tak będzie łatwiej
chyba rozumiem cos tak jak marchewke do sałatki, tyle,że jak w paseczki pokroje to juz nie na te cienkie, o kurcze teraz ja namieszała, ale najważniejsze,że chyba wiem jak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum