miód rozpuścić z cukrem 0,5 szkl,,do gorącego dodać masło i smalec i przestudzic.
nastepnie dodajemy kakao,kawę,przyprawy i sode.
Mąke prezesiewamy,dodajemy sól,i miód z pozostałymi składnikami.
jaja ubijamu z druga połową cukru i dodajemy śmietane ,zagniattamy ciasto i na noc pozostawiamy w lodówce.
Na drugi dzien wałkujemy ciasto na ok 0,5 cm, grubości i wykrawamy pierniczki, pieczemy ok, 10 min,
po upieczeniu polukrować według uznania
Beciu moglabyś mi powiedzieć kotek jak to jest z tym fragmentem ,bo cos nie kumam
jaja ubijamu z druga połową cukru i dodajemy śmietane ,zagniattamy ciasto
te wszystkie składniki potem razem łączymy te jaja ze śmietaną z resztą całą?
plizzz mam ochotę sie pobawić
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 8849
Wysłany: Wto 30 Lis, 2010 19:59
shashua napisał/a:
Beciu moglabyś mi powiedzieć kotek jak to jest z tym fragmentem ,bo cos nie kumam
ha ha dobrze,że zajrzałam,już ci kochana tłumacze
jaja ubijasz z druga połową cukru czyli 0,5 szkl, bo jedną część czyli tez 0,5 dalas do miodu,ubijasz tak na gęsto jak do biszkoptu dodajesz je do tych rozpuszczonych,przestudzonych składników , i maki i dodajesz dodajesz też śmietanę ,na końcu to wszystko mieszam drewniana yżką i jak się połaczy to zagniatam ciasto, kurcze nie wiem czy mnie zrozumiałaś
Pomogła: 24 razy Wiek: 41 Dołączyła: 13 Maj 2007 Posty: 11832
Wysłany: Sro 01 Gru, 2010 12:58
zrozumiałam kotek jak na razie ,możliwe że trudności wyjdą w praniu ,ale wtedy to jakby co to bede barabanić dobrze? taki sos
i bardzo Ci dziękuje a tak na marginesie to napisz co u Ciebie choć troszke co?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum